• יו"ר: פרופ' יורם נבו
  • מזכירת האיגוד: ד"ר איילת הלוי
  • גזבר האיגוד: פרופ' אלי שחר
  • חבר ועד: ד"ר עדי ארן
  • חברת ועד: ד"ר אנדראה ניסנקורן
  • חברת ועד: פרופ' אביבה פתאל
חדשות

השפעת פורמולה תזונתית על גדילת ילדים עם ADHD המטופלים בריטלין

האם פורמולה תזונתית עשויה לשפר את מדדי הגובה והמשקל בילדים הסובלים מעיכוב גדילה כתוצאה מטיפול בריטלין? מחקר ראשון מסוגו ב"שניידר" יבדוק את הסוגיה

ADHD, טיפול תרופתי. אילוסטרציה

אחת מתופעות הלוואי הידועות לטיפול בריטלין ונגזרותיו בילדים המאובחנים עם קשב וריכוז היא ירידה בתיאבון שבמקרים מסוימים עלולה להוביל לעיכוב גדילה. מחקר חדש וראשון מסוגו של המכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת במרכז שניידר לרפואת ילדים, בראשותו של פרופ' משה פיליפ, מנהל המכון, יבחן את ההשפעה של מתן פורמולה תזונתית על גדילה בילדים המאובחנים עם ADHD, המקבלים טיפול תרופתי בריטלין ונגזרותיו.

מחקר זה הוא המשך למחקר קודם שנעשה בילדים בריאים, רזים ונמוכי קומה בגילאי 3-9 אשר הוכיח  מתן כי הפורמולה במשך תקופה של שישה חודשים שיפר באופן משמעותי את קומתם ומשקלם.  במחקר זה נמצא בנוסף כי על אף שנטלו את הפורמולה במשך חודשים רבים, שמרו הילדים על BMI תקין ולא השמינו. תוצאות המחקר פורסמו ב-2014 בכתב העת The Journal of Pediatrics.

במחקר החדש ישתתפו בנות עד גיל 9 ובנים עד גיל 10 המטופלים בריטלין ונגזרותיו לטיפול ב-ADHD במשך שלושה חודשים לפחות. המשתתפים במחקר יקבלו פורמולה תזונתית מועשרת המכילה חלבון איכותי, שומנים, פחמימות, ויטמינים ומינרלים החשובים לגדילה, או פורמולת דמה (תכשיר עם מעט קלוריות וחלבון וללא תוספת ויטמינים ומינרלים) למשך שישה חודשים. לאחר תקופה זו, כלל הילדים המשתתפים במחקר יקבלו את הפורמולה למשך שישה חודשים נוספים.

במהלך שנת המחקר, יתקיימו חמישה ביקורים ב"שניידר", בהם המשתתפים ייבדקו על ידי אנדוקרינולוג, יעברו מדידות גובה ומשקל, יענו על שאלונים, ובקרב הילדים שיסכימו, יילקחו גם בדיקות דם.

נושאים קשורים:  ריטלין,  ADHD,  מחקר,  פרופ' משה פיליפ,  חדשות,  מרכז "שניידר" לרפואת ילדים
תגובות