• יו"ר: פרופ' יורם נבו
  • מזכירת האיגוד: ד"ר איילת הלוי
  • גזבר האיגוד: פרופ' אלי שחר
  • חבר ועד: ד"ר עדי ארן
  • חברת ועד: ד"ר אנדראה ניסנקורן
  • חברת ועד: פרופ' אביבה פתאל
אפילפסיה

טיפול מניעתי נגד אפילפסיה בטרשת גבשושית

טיפול מונע נוגד אפילפסיה בתינוקות עם טרשת גבשושית משפר את השליטה ארוכת הטווח באפילפסיה ואת התוצאים הקוגניטיביים בגילאי בית ספר

02.01.2020, 16:41

אפילפסיה עמידה לתרופות היא גורם הסיכון העיקרי למוגבלות שכלית התפתחותית במטופלי טרשת גבשושית. פרכוסים אפילפטים קלינים לרוב מגיעים אחרי השינויים ב-EEG, אשר מספקים הזדמנות לטיפול מונע. במחקר העריכו את התוצאים הנוירופסיכולוגים והאפילפטים בגילאי בית ספר בילדים עם טרשת גבשושית אשר קיבלו טיפול מונע בינקותם.

חוקרים ערכו מחקר קליני פרוספקטיבי לא אקראי אשר כלל 14 תינוקות מאובחנים עם טרשת גבשושית אשר בוצעו אצלם הקלטות EEG סדרתיות והוחל להם טיפול מונע עם ויגבטרין כאשר זוהו גלים אפילפטים פעילים. קבוצת בקרה מותאמת גיל כללה 31 תינוקות עם טרשת גבשושית אשר הטיפול אצלם בויגבטרין הוחל רק לאחר הופעת פרכוסים קלינים. במחקר נותחו תוצאות הערכות קליניות של אפילפסיה ותוצאים קוגניטיביים.

החוקרים עקבו אחר כלל המטופלים בקבוצת הטיפול המונע (n=14) ו-25 מ-31 המטופלים בקבוצת הבקרה לפחות עד גיל 5, גיל חציוני 8.8 ו-8 שנים בקבוצת הטיפול המונע וקבוצת הבקרה, בהתאמה. מנת המשכל הייתה 94 בקבוצת הטיפול המונע ו-46 בקבוצת הבקרה (P<0.03).י7 מ-14 המטופלים (50%) בקבוצת הטיפול המונע מעולם לא חוו פרכוסים לעומת מטופל אחד מ-25 המטופלים (5%) בקבוצת הבקרה (P=0.001).

המחקר מספק עדויות לכך שטיפול מונע נוגד אפילפסיה בתינוקות עם טרשת גבשושית משפר את השליטה ארוכת הטווח באפילפסיה ואת התוצאים הקוגניטיביים בגילאי בית ספר.

מקור:

Jozwiak, S. et al, (2019) Pediatric Neurology DOI: 10.1016/j.pediatrneurol.2019.07.008

נושאים קשורים:  אפילפסיה,  טרשת גבשושית,  מנת משכל,  טיפול מונע נוגד אפילפסיה,  מחקרים
תגובות
06.01.2020, 09:48

שלום
לא ברורה לי ההתעקשות להשתמש במינוחים ואבחנות בעברית ללא שמם המקובל בלועזית, היא השפה הרפואית בשימוש אנשי המקצוע. אף אחד לא משתמש באבחנה "טרשת גבשושית" והשימוש כאן בעברית בלבד הינו טרחני ולא מקצועי בעיניי.
תודה